Pasaran Panunggalan #1

Oktober 24, 2008 at 3:36 pm 3 komentar


Unduh File: naskah; slide

PENDAHULUAN: JANTURAN NUSWANTORO

Swuh srep doto pitono.

Nenggih nagari pundi to kang kaéko adi doso purwo. Éko sawiji adi linuwih, doso sapuluh, purwo wiwitan. Senadyan kathah titahing jawoto ingkang kasonggo ing Pertiwi, kaungkulan ing Angkoso, kapit ing Samôdro, kathah ingkang samyo anggono raras, nanging datan kadi ing negari Nuswantoro.

Ngupoyo satus datan antuk kekalih, sewu tan jangkep sedoso, ora jeneng mokal lamun minongko bebukaning carito. Dhasar Negoro panjang punjung pasir wukir, gemah ripah loh jinawi, karto toto raharjo.

Panjang dowo pocapané, punjung dhuwur kawibawané, pasir samôdro, wukir gunung. Pranyoto nagari Nuswantoro ngungkuraken pegunungan, ngeringaken bengawan nengenaken pasabinan miwah ngayunaken bebandaran agung.

Gemah kathah poro nangkudo kang lumaku dedagangan anglur selur datan ono pedhoté, labet tan ono sangsayaning margi. Ripah kathah para janmo monco negari kang samyo katrem abebalé wisma ing salebeting kitha, jejel apipit bebasan aben cukit tepung taritis, papan wiyar katingal rupak. Loh subur kang sarwo tinandur. Jinawi murah kang sarwo tinuku. Karta poro kawulo ing padusunan mungkul pangôlahing tetanèn ingon-ingon kebô-sapi pitik-iwèn datan cinancangan rahino aglar ing pangonan wanci ratri bali marang kandhange dhéwé-dhéwé datan wonten kang cèwèt..

Raharjo tegesé tebih ing parang muko, karono poro mantri bupati wicaksono limpating kawruh tan kendhat dènyo misungsung kabahagyan marang ratu gustènipun sumarambah poro kawulo dasih. Mila ôra jeneng mokal lamun negari Nuswantoro kena dibebasakaké jerô tancepé, malembar jenengé, kasup kasusra prajané.

Ôra ngemungaké ing kanan-kéring kéwolo senajan ing projo maha projo kathah kang samyo tumungkul datan linawan karono bandoyudo, amung kayungyun marang pepôyaning kautaman bebasan kang cerak samyo manglung kang tebih samyo mentiyung asok bulu bekti glondhong pengareng-areng pèni-pèni raja pèni guru bakal guru dadi…

About these ads

Entry filed under: Budaya, pendidikan, spiritual. Tags: .

KOALISI SIMPINGAN: Suatu Analisis Politik “Dengglengian” Metafora Gamelan Kepemimpinan PT-BHMN

3 Komentar Add your own

  • 1. moh.zammi akhzam  |  November 13, 2008 pukul 5:00 am

    saya sangat tertarik dengan apa yang telah d informasikan

    Balas
  • 2. HR Widodo AS  |  Agustus 23, 2010 pukul 9:57 am

    Informasi yang sangat bernilai tinggi, dalam mengimbangi kemajuan budaya bangsa, semoga bisa bermanfaat bagi anak cucu kita

    Balas
  • 3. KI PURWA BHASKARA  |  Juni 7, 2013 pukul 2:11 pm

    MAS SETAHU SAYA PARINGKELAN ITU UNTUK MENGETAHUI RINGKEL/APES/SIAL BUKAN SELALU BAIK. MISALKAN JIKA JATUH PADA PERHITUNGAN SATO/BINATANG JANGAN KITA PADA HARI ITU MEMBELI BINATANG PIARAAN TETAPI BAIK UNTUK PEMBURU MEMBUAT ALAT BERBURU. BEGITU PULA JIKA PADA RINGKELNYA MINA/IWAK JANGAN MENEBAR BENIH IKAN BAGI PETERNAK IKAN TETAPI BAGI NELAYAN AMAT BAIK UNTUK MEMBUAT ATAU MEMBELI JALA. MAAF HANYA PENDAPAT WALAU KITA UDAH UJI DAN PAKAI.

    Balas

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Subscribe to the comments via RSS Feed


Menerima

  • 17,218 kunjungan

Klik tertinggi

  • Tidak ada

KDP Web Blog

Blog Ki Denggleng. Memuat berbagai tulisan KDP dan Mitra

Pos-pos Terakhir


Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: